Hakkımızda

Süzer Grubu, 1952 yılında, Gaziantep’te, ticaret ve bölgesel inşaat projeleri gerçekleştirmek amacıyla Hasan Süzer tarafından kurulmuştur. Grup, 1960’lı ve 70’li yıllar boyunca inşaat, turizm ve dış ticaret alanlarında, hızlı ve istikrarlı bir büyüme göstermiştir. Türkiye ekonomisinin 1980'li yıllardan itibaren liberalleşmesiyle, grup yeni bir büyüme safhasına girmiş ve dış ticaret hacmi 1 milyar doları aşan ilk Türk şirketlerinden biri olmuştur. Süzer Grubu, bugün, sektörlerinde global liderlerle ortaklıkları olan ve ülkemizi başarıyla temsil eden şirketlerden oluşmaktadır.

Süzer Grubu, belirlediği uzun vadeli stratejiler doğrultusunda, inşaat, enerji, perakende gıda ve finans sektörlerine odaklanmıştır. Grubun bu alanlardaki yatırımları kesintisiz devam etmektedir.

Süzer Grubu, geleneksel değerlerimizin yaşatılması ve insanımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik sosyal sorumluluk projelerini uzun yıllardır desteklemektedir. Grubun gerçekleştirdiği çalışmalar arasında aşağıdaki projeler bulunmaktadır:

Van’da 3000 Öğrenciye Giysi Yardımı
Türkiye Sakatlar Derneği Giysi Destek Kampanyası
Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığı Atatürkçülük Dershanesi
Gaziantep Cennet Süzer İlköğretim Okulu
Gaziantep Ali Süzer Sağırlar Meslek Okulu
Gaziantep Hasan Süzer Etnografya Müzesi
İstanbul Ali Süzer İlköğretim Okulu
İstanbul İsmihan İsmet Süzer İlköğretim Okulu
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Ek Binası
Malatya Öğretmen Evi
Malatya Hasan Süzer Ormanı

17 Ağustos depremi sonrasında, deprem bölgelerinden gelen ve eğitimlerini Özel Bahçeşehir Koleji'nde sürdürmekte olan 40 öğrenci, Süzer Grubu'na ait konutlarda misafir edilmiştir. Ayrıca İnşaat Grubu’na bağlı kurtarma ekibimiz, Marmara Bölgesi’ndeki yaşanan tüm depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılmıştır.

Süzer Grubu "Okumak Engel Tanımaz" Projesi kapsamında 2004 Atlanta Milli Konvansiyonu’na katılım sağlanmasına tam destek olmuş, Beyazıt Devlet Kütüphanesi ve Levent Soroptimist Kulübü’nün birlikte yürüttükleri bu proje, görme engellilerin kütüphaneleri daha kolay kullanabilmelerini amaçlamıştır.

Süzer Grubu şirketlerinden Turkent A.Ş. Gıda Bankacılığı Derneği üyesidir. Gıda Bankacılığı Derneği (www.gidabankaciligi.org), açlık ve yetersiz beslenme konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve ülkemizde gıda bankacılığının geliştirilmesi için çalışmaktadır.